Animals

Tim Korina radi na postizanju suživota između ljudi i životinja, kroz pravnu i zakonsku zaštitu životinja, edukaciju građana i jačanje institucija, kako bi se desila promjena.

Trainer: Donnie Brasco

Početkom jula ove godine u kasarni 13. jul u Nikšiću kojom rukovodi Vojska Crne Gore otrovana su četiri psa koja su tu boravila godinama. Vojska je krenula u istragu, ali za onim ko je informacije pustio u javnost. Počinilac trovanja se i dalje ne zna.

Trainer: Donnie Brasco

U Crnoj Gori se u proteklih tri dana desio nezapamćen pomor domaćih životinja. Na farmi kod Nikšića izgorjela je farma koza i tom prilikom je u požaru stradalo oko 300 koza sa jaradima. U istom periodu, na živinarskoj farmi kod Danilovgrada uginulo je 200 hiljada kokošaka od toplotnog udara zbog kvara na električnim instalacijama.

Trainer: Donnie Brasco

Nova Odluka o uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca, načinu postupanja sa napuštenim i izgubljenim kućnim ljubimcima, načinu zbrinjavanja i kontrole razmnožavanja kućnih ljubimaca je usvojena u Skupštini Opštine Nikšić pred sam kraj 2020. godine.

O nama

Udruženje Korina je registrovano nevladino i neprofitno udruženje građana koje djeluje u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Naša misija je rad na poboljšanju sistema koji treba da doprinese boljem suživotu između ljudi, životinja i prirode.

Copyright 2024 Korina. Sva prava zadržana.