Nagrada od 1000 eura za informacije o sumnjivom nestanku keruše i štenaca kod crkvenog posjeda

Groblje kod crkve Začeća Svetog Jovana Krstitelja u naselju Straševina u Nikšiću

Udruženje Korina nudi nagradu od 1000 eura za pouzdane informacije o pucanju u majku kerušu i njenu dvomjesečnu štenad koje se prema našim saznanjima desilo 17. maja ove godine oko 13 časova u neposrednoj blizini groblja i crkve Začeća Svetog Jovana Krstitelja u naselju Straševina u Nikšiću.

Informacije do kojih smo došli govore u prilog tome da su u navedeno vrijeme i na navedenoj lokaciji ispaljena najmanje četiri hica iz vatrenog oružja koje je pratilo bolno cviljenje psa, nakon čega je muška osoba koju su svjedoci vidjeli stavila u automobil nešto što bi moglo odgovarati tijelu psa u plastičnoj kesi i odvezla se u nepoznatom pravcu.

Nakon tog događaja, gubi se svaki trag uličnoj ženki koja je boravila u blizini crkve i okolnog groblja, a koja se okotila oko dva mjeseca prije incidenta, i tom prilikom rodila najmanje četiri štenca koji su boravili zajedno sa njom.

Crkvena lica sa kojima smo razgovarali su nam rekli da je ženka iznenada nestala, a da su se štenci razbježali.

Iz skloništa za napuštene životinje Opštine Nikšić su nam rekli da su nekoliko dana prije ovog datuma dolazili po prijavi da uhvate ženku i štence, ali da ženku nisu mogli pronaći, a da su štenci bili previše uplašeni da bi im se prišlo, te da ovi psi nikad nisu završili u azilu.

Građani iz naselja Straševina sa kojima smo razgovarali kažu da je ženka bila uplašena i da je oko obližnjih kontejnera tražila hranu, ali i da svjedoci ovog slučaja ne žele da daju izjavu u policiji zbog straha od narušavanja komšijskih odnosa.

Udruženje Korina poziva svjedoke da daju izjavu u svojstvu građanina policiji i da ne prećutkuju ono što je bila njihova ako ne zakonska, onda građanska dužnost da prijave.

Korina je spremna da ponudi novčanu nagradu u iznosu od hiljadu eura za pružanje pouzdanih informacija koje će pomoći u rasvjetljavanju ovog slučaja.

Team Korina | 16. 6. 2024.

O nama

Udruženje Korina je registrovano nevladino i neprofitno udruženje građana koje djeluje u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Naša misija je rad na poboljšanju sistema koji treba da doprinese boljem suživotu između ljudi, životinja i prirode.

Copyright 2021 Korina. Sva prava zadržana.